Verschillen

Het verschil tussen mono- en polykrisallijne zonnepanelen
In eerste instantie lijken zonnepanelen allemaal op elkaar. Een belangrijk verschil tussen de soorten zonnepanelen is de keuze of u gaat voor monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen. Nu vraagt u zich misschien af wat hiermee wordt bedoeld vandaar dat er een korte uitleg over wordt gegeven.

Monokristallijne zonnepanelen
Over het algemeen zijn monokrisallijne zonnepanelen zwart. Installatiebedrijf E&H past monokristallijne zonnepanelen toe met een zwarte omlijsting en een zwarte glasplaat. Een voordeel van deze zonnepanelen is dat rendement hoger is in vergelijking met polykristallijne zonnepanelen. Tegenwoordig worden er wel rendementen gehaald van zo’n 17 procent. Een nadeel is, om deze hogere rendementen te halen, er een duurder productie-proces wordt gebruikt dan bij de polykristallijne zonnepanelen. Bij deze panelen is het vermogensbehoud t.o.v. polykristallijne zonnepanelen hoger. Het vermogensbehoud bij monokristallijne zonnepanelen is 92% na 10 jaar en na 25 jaar is dit nog 82%.

Polykristallijne zonnepanelen
Over het algemeen zijn polykristallijne zonnepanelen, blauwe zonnepanelen. Het rendement van deze zonnepanelen is lager ten opzichte van de monokristallijne zonnepanelen. Omdat het productieproces goedkoper is zijn de panelen daardoor goedkoper. De afname van het vermogensbehoud is hoger dan bij de monokristallijne zonnepanelen. Zo is het vermogensbehoud na 10 jaar 90% en na 25 jaar nog 80%.

Welke te kiezen?
De keuze van het soort zonnepaneel verschilt per situatie. Hoeveel panelen kunt u kwijt? Hoe belangrijk vindt u het aanzicht van de panelen? Welk vermogen past het beste bij uw situatie? Hoeveel wilt u besparen op uw energie-rekening? Installatiebedrijf E&H kan u uitstekend adviseren bij het maken van een keuze.